Kennel Ilonasi


Tanja & Johanna

Olemme molemmat harrastaneet dobermanneja tavalla jos toisellakin jo hyvän aikaa: kummallekin ensimmäinen dobermanni on tullut 90-luvulla (HUI! :-)

Tällä hetkellä Johannalla on kotona Ilonasi Taikavoima "Markku". Toinen Johannan omistuksessa oleva koira on lancashiren karjakoira Marmalade´s Joy of life "Unna", joka asuu Johannan vanhemmilla tuoden sinne iloa ja liikettä.

Tanjalla on Ilonasi Tirilittan "Onni" sekä hollanninpaimenkoira Kare-Saran Be Joy, "Becca".

Omien koiriemme kanssa olemme harrastaneet jälkeä, hakua, toko:a ja näyttelyitä. Tällä hetkellä Johannan intohimo on vetohiihto ja Tanjalla haku.

Olemme toimineet Suomen Dobermann yhdistyksen koe- ja koulutustoimikunnassa. Johanna toimii tällä hetkellä yhdistyksen näyttelytoimikunnassa sen lisäksi hän on ohjannut yhdistyksen tottelevaisuuskoulutuksia ja kursseja sekä toiminut kouluttajana leireillä ja kennelpäivillä. Tanjalla on SDY:n pronssinen ja Johannalla hopeinen ansiomerkki.


Ajatuksia kasvattamisesta

Vuosien varrella yhteistyöpentueita Kristiina Aaltosen (kennel Kriegerhof) kanssa on syntynyt kolme ja lancashiren karjakoira –pentueita Annan (kennel Marmalade´s) kanssa kaksi. Kiitämme Krideä ja Annaa antoisasta yhteistyöstä! Kriegerhof Y- pentueen emä Nuga on ollut Tanjan ja Johannan yhteisomistuksessa, ja siitäpä se ajatus kasvattamisesta sitten lähti: Nugan pennun Ilonan jalostusoikeus jäi meille Ilonan muuttaessa Sonjan ja Juho-Kallen perheeseen.

Mielestämme hyvä dobermanni on terve, monenlaiseen harrastustoimintaan innostuva ja yhteiskuntakelpoinen. Koiralla tulee olla selkeä näkemys omasta paikastaan perheessä; omistajalta se vaatii johdonmukaisuutta ja huolehtimista siitä, että koira saa riittävästi aktiviteetteja ja liikuntaa. Päätös ryhtyä kasvattamaan dobermanneja yhdessä perustuu samankaltaiseen näkemykseemme hyvästä dobermannista, pitkään ystävyyteen ja keskinäiseen luottamukseen. Pentulaatikkoajan otamme vakavasti panostamalla pentujen laadukkaaseen hoitoon ja sosiaalistamiseen. On tärkeää, että ”oikea pentu päätyy oikeaan paikkaan”, tätä edesauttaaksemme teemme pentutestit kaikille pennuillemme. Järjestämme säännöllisiä pentutapaamisia ja kannustamme harrastamaan pennun kanssa. Arvostamme yhteydenpitoa ja lupaamme itse olla tavoitettavissa niin hyvinä kuin huonoinakin päivinä meillä syntyneen koiran koko elämän ajan.

…summa summarum.. Koiraharrastuksen tulee mielestämme olla ennen kaikkea hauskaa: sen minkä teet, tee ilolla! :-) Tähän ajatukseen perustuu kennelnimemme "Ilonasi". Jos nimi on enne, on tiedossa ratkiriemukkaita aikoja :-D

Johanna, Tanja ja Nuga (Kriegerhof Rosine) Kriegerhof pinkkitiimin pokaalisaaliin kera IDC 2008 –näyttelyssä